fredag 13 maj 2011

Insändarsvar i Kristianstadsbladet

Jag svarade på Jonas Anderssons insändare "S borde inse att låginkomsttagare gynnas av lägre skatter" I Kristianstadsbladet.

Svaret följer nedan:

Välfärd ger trygghet

Replik till "S borde inse att låginkomsttagare gynnas av lägre skatter" (7/5) av Jonas Andersson. Skattesänkningar faller alltid höginkomsttagare mest tillgodo eftersom skattesänkningar sker procentuellt.

Den som tjänar mer får därmed också mer och låginkomsttagare blir alltid de stora förlorarna. Det kommer det också bli med det femte jobbskatteavdraget om alliansregeringen får igenom det.

Vill man verkligen att låginkomsttagare ska gagnas är det bättre att generellt höja lönerna i offentlig sektor och ge bättre förutsättningar för fackföreningarna att driva igenom sina krav på högre lön och bättre arbetsvillkor gentemot arbetsgivarna.

Alliansens skattesänkningar har varit väldigt dyra för arbetarklassen och de som i dag står utanför samhället. Arbetslösa och sjuka är särskilt medvetna om priset. En vanlig arbetare har fått några hundralappar mer i månaden, men det är dyra hundralappar med tanke på all den nedrustning av välfärden som nu har skett med alliansen vid makten.

Jag är övertygad om att de allra flesta hellre ser att vi har en god välfärd och ett trygghetssystem som hjälper de som drabbas värst av de ekonomiska klyftorna än generella skattesänkningar som framförallt gagnar överklassen.

Jonathan Lindborg (S), SSU Socius, Bjärnum


Socialister behöver ta mer plats på insändarsidorna, kolla din lokaltidning och svara på borgerliga insändare! :)

/Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar